3 Eylül 2024
DS Automobiles, Fransız Seyahat Sanatı’ndan aldığı ilhamı, gastronomi tutkusuyla harmanlamak için Michelin yıldızlı şef Cenk Debensason ile başlattığı işbirliği kapsamında yeni bir gastronomi yolculuğuna çıkıyor.
Bu yolculuk boyunca özel hayatında DS 7 E-TENSE kullanan Michelin yıldızlı şef, markadan aldığı ilhamı yansıttığı içerikleri sosyal medya hesabından paylaşıyor. İş birliği kapsamında gerçekleştirilen filmde, DS Automobiles’den aldığı ilhamla fransız tekniğini entegre ettiği eşşiz tabaklara hayat veriyor.
İlk film için tasarladığı tabağı Şef Cenk Debensason şu şekilde yorumluyor:“ Patlıcan Tare & Kaju tabağında bana patlıcan ve kajunun uyumu ilham oldu. Tare sosuyla harmanlanmış kaju kreması, közlenmiş patlıcanın zengin aromasıyla buluşunca gerçekten umami bir lezzet çıktı ortaya. Üzerindeki miso kreması ve somon yumurtası ve kayısı gastrik ile de tatlı ve asidik bir denge oluşturuyor. Türkiye'de her zaman yediğimiz patlıcanı Japon lezzetleri markadan da aldığım ilhamla Fransız teknikleriyle birleştirmek istedim.”
Michelin yıldızlı şefin gastronomi yolculuğunda ilham aldığı detaylar ve tutkularını siz de keşfedin
https://youtu.be/Hm0PJWOKQ4k?si=XjIYmvvXCNwqhgvO
Cenk Debensason
Arkestra'nın kurucu ortağı ve şefi Cenk Debensason, Fransa'nın Lyon kentindeki Paul Bocuse Enstitüsü'nde Mutfak Sanatları ve Restoran Yönetimi alanında eğitim aldı. Ardından becerilerini geliştirmek için dünyayı dolaştı. 2024 yılında Michelin yıldızı alan şef, daha önce Alain Senderens, Chateau de Bagnols, Maison Clovis ve Gary Danko gibi en iyi restoranlarda çalıştı.