ALLER AU CONTENU
DS x Métiers d'Art 2 Yarışması
Lyse Drouaine, DS 3 E-TENSE'in ızgarasını aydınlatıyor
Paris, 7 Eylül 2023

Yaratıcılık ve kaliteye yönelik araştırmalarından yola çıkan DS Automobiles ekipleri, Studio Métiers Rares ortaklığıyla en iyi Fransız zanaatkarlara odaklanan bir tasarım yarışması başlattı.

DS Automobiles ekipleri ile sanat ve tasarım alanlarındaki etkili isimlerden oluşan bir jüri tarafından seçilen üç finalistten (Justine Durand, LuxDawn® kurucusu Lyse Drouaine ve Noue Atelier kurucuları Charlotte Winné ve Ludovic Buron) DS 3 E-TENSE'in ızgarası için tasarım yapmaları istendi. Jüri daha sonra Lyse Drouaine'i ikinci DS x MÉTIERS D'ART yarışmasının kazananı olarak seçti ve DS Automobiles ona benzersiz bir DS 3 E-TENSE ızgara tasarımı (DS 3 E-TENSE LUMEN olarak adlandırılır) yapması için özel olarak bir bütçe verdi.

Mimarlara ve dekoratörlere inanılmaz mekanları zenginleştirmek için yenilikçi parlak malzemeler sunan LUXDAWN tasarım evinin kurucusu Lyse Drouaine, ışığa ve mimariye olan tutkusunu dokuma uzmanlığıyla birleştiriyor. Aubusson'daki Cité Internationale de la tapisserie'deki stüdyosunda, şafağın ilk ışıklarındaki duygulardan ilham alarak ışığın, malzemeden mekana geçişini sorguluyor. 2022'de Anne Lopez'in ardından DS x MÉTIERS D'ART'ın ikinci kazananı oldu.
* Jüri üyeleri: Mobilier National Başkanı Hervé Lemoine, Jüri Başkanı Anne Lopez, Konsept yaratıcısı, ilk DS x MÉTIERS D'ART kazananı, Cécile Feilchenfeldt, örgü konusunda uzmanlaşmış tekstil tasarımcısı ve Knitwearstudio Paris, Coperni'nin kurucusu kurucu ortaklar Arnaud Vaillant ve Sébastien Meyer, Hotel Saint James Paris'teki Bellefeuille Restoranı'nın yıldız şefi Julien Dumas ve DS Automobiles gastronomi elçisi, DS Automobiles eski CEO'su Béatrice Foucher, DS Automobiles Tasarım Direktörü Thierry Metroz ve Jean-Philippe Vanhulle, DS Automobiles Döşeme Stüdyosu Başkanı.