ALLER AU CONTENU
HİNDİSTAN'DA DS AUTOMOBILES VE JEAN-ÉRİC VERGNE ZAFERİ

Haydarabad, 11 Şubat 2023

 

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası, Hindistan'daki ilk yarışla açılış yaptı! Telangana Eyaletinin başkenti Haydarabad'da %100 elektrikli araç yarışı, 25.000 kişilik bir seyirci kitlesinin önünde geçişler, virajlar ve sürprizlerle dolu muhteşem bir gösteri sundu.

Jean-Éric Vergne böylece şampiyonada 11. zaferini kazanırken, DS Automobiles ise 16. galibiyetini aldı. Fransız şampiyon, dünya şampiyonasında 3. sırada geri geçerek geçici klasmanda yeniden yerini aldı. Başlangıç ​​sıralamasında sadece 17. sırada yer alan Stoffel Vandoorne, üstün bir performans sergileyerek DS E-TENSE FE23'ün çok iyi formda olduğunu doğruladı. Diğer yandan final sıralamasındaki sekizinciliği, bu yıl ikinci kez puan almasına olanak tanıdı.

 

Eugenio Franzetti, DS Performance Direktörü: “Motor sporları biraz hayat gibidir. İş ve insanların teknik uzmanlığını harmanladığımızda her zaman çok iyi sonuçlar alırız. JEV’nin bu büyük zaferinden aklımdan kalan bu olacak! Ekip, bu performans seviyesini yeniden kazanmak için çok çalıştı ve pilotlarımız harika bir yarış geçirdi. JEV hafta sonu boyunca çok hızlıydı ve Stoffel inanılmaz bir geri dönüş yaptı!
ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın 9. Sezonu, 25 Şubat Cumartesi günü Güney Afrika'nın Cape Town kentinde devam edecek. Tüm yarışmacıların yine ilk kez çıkacağı pistte, DS Automobiles pilotları ve tüm DS PENSKE ekibi yakaladıkları bu ivmeyi korumaya kararlı!