ALLER AU CONTENU
FORMULA E: YENİ TAKIM

"Formula E'nin 9. sezonunda, Jean-Eric Vergne'in yeni takım arkadaşı, Stoffel Vandoorne oluyor! "

 

Paris, 12 Ekim 2022

İkinci nesil DS E-TENSE FE araçları ile sayısız rekora imza atan DS Automobiles, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın önümüzdeki dört sezonu için PENSKE AUTOSPORT ile iş birliği yapıyor.

 

DS PENSKE Formula E Takımı, son dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne'un, yarış tarihinde çift şampiyonluğa sahip tek pilot olan Jean-Éric Vergne'in takım arkadaşı olacağını duyurdu.

Çok daha güçlü ve daha verimli üçüncü nesil tek koltuklu araçlarının yarışa dahil edilmesinden hemen önce, DS Automobiles motor sporlarının en prestijli isimlerinden biriyle güçlerini birleştirerek Formula E'ye olan bağlılığında yepyeni bir sayfa açıyor: PENSKE AUTOSPORT. Bu ortaklığın başlatılmasının işareti olarak, DS PENSKE Formula E Takımı 9. sezondan itibaren şampiyonanın en prestijli iki pilotu olan son dünya şampiyonu Belçikalı Stoffel Vandoorne ile şampiyonada tek çifte şampiyonluk sahibi Fransız pilot Jean-Eric Vergne'i aynı takımda bir araya getiriyor.

 

Böylece, art arda dört sezon işbirliği ve elde edilen birçok galibiyet ve podyum finişinin ardından, JEV de Fransız ekibine olan bağlılığını bir kez daha yeniliyor.

 

PENSKE AUTOSPORT işbirliği ile oluşturulan, Stoffel Vandoorne ve Jean-Eric Vergne takımı ile DS Automobiles, yeni unvanlar kazanmayı ve 2024 itibarıyla yalnızca elektrikli olacak yeni tasarım modellerine teknoloji aktarımında bulunmaya devam etmeyi hedefliyor.

İkinci nesil Formula E yarış aracının pistte son kez tura çıktığı, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın 8. Sezonu, 14 Ağustos'ta Seul'de sona erdi.

 

İkinci nesil döneminde (2018-2022), DS Automobiles (DS E-TENSE FE) tarafından tasarlanan elektrikli tek koltuklular, gruba iki Pilot unvanı (2019 ve 2020) ve iki Takım unvanı (2019 ve 2020) getirmenin yanı sıra Fransız üreticinin etkileyici skorlar (10 galibiyet, 15 pol pozisyonu, 28 podyum) elde etmesine olanak sağladı.

SÖZ TAKIMIMIZDA

Thomas Chevaucher, DS Performans direktörü

"Yeni bir işbirliğinin kuruluşunu deneyimlemek her zaman önemli bir andır ve DS Performance ekiplerinin tümü PENSKE AUTOSPORT ile bu maceraya başlamak için can atıyor. Ve takımımıza iki dünya şampiyonunu dahil ederek bu ortaklığa çok güzel bir başlangıç yapıyoruz!"

 

Jay Penske, PENSKE AUTOSPORT'un kurucusu ve sahibi

“Mükemmellik arayışındaki tutkularımızı paylaşan ikonik otomotiv markası DS Automobiles ile ortaklık kurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. […] Performans ve zafer arayışımızı sürdürürken teknolojinin sınırlarını zorlayacağız. »

 

Formula E dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne

«İki Pilot ve iki Takım şampiyonluğuyla DS geçmişte çok iyi sonuçlar elde etti, bu rekorları çok kısa sürede daha da artırmayı umuyorum! Ayrıca, iki kez Formula E şampiyonluğu kazanmış olan tek isimle aynı takımda yer aldığım için çok mutluyum. JEV ve benim, 9. sezonda en iyi ikililerden biri olacağımıza inanıyorum. Şu anda tüm hızımızla 3. nesile hazırlanıyoruz ve bu hikayeye yeni takımımla başlıyorum: gelecek yıllara yönelik iki olağanüstü meydan okuma! »

 

Jean-Éric Vergne, 2018 ve 2019 Formula E şampiyonu

«Bu maceraya DS ile devam ettiğim için son derece mutluyum. Birlikte ilk yarışımıza 2015 yılında çıktık ve bence birlikteliğimiz FE'nin tarihinde iz bırakan olaylardan biri oldu. DS ve yıllardır benimle birlikte olan harika mühendislerle birlikte 28 podyum finişi gördük, 10 galibiyet kazandık ve tabii ki iki Pilot, iki de Takım şampiyonluğunun sahibi olduk! Tüm bu sezonlar içerisinde takımla aramızda hem insani hem de sportif düzeyde gerçek bir güven ilişkisi kuruldu. Motor sporları dünyasının efsanevi isimlerinden biri olan PENSKE ile ortaklığımızdan ve Stoffel ile birlikte çok sağlam bir ikili oluşturmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün hikayemizde yeni bir sayfa açılıyor ve DS PENSKE'nin en üstün şekilde öne çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. »

 

Béatrice Foucher, DS Automobiles Genel Müdürü

«Dünyanın dört bir yanındaki mega şehirlerde gerçekleştirilen yarışları ve sıfır karbon sertifikası ile Formula E, motor sporlarının en heyecan verici ve ileri görüşlü yarışlarından biridir. Bu yeni dönemde, motor sporlarının önde gelen uluslararası referans isimlerinden olan PENSKE AUTOSPORT ile ortaklık kurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. [...] Formula E'de kazandığımız deneyim, yarış araçlarımızın teknolojisini müşterilerimize en iyiyi sunmak amacıyla otomobillerimize aktarmada bize yardımcı oluyor. Elektriklenme, kuruluşundan bu yana Markanın stratejisinin merkezinde yer almaktadır. »

 

DS Automobiles'in Formula E'ye katılımından bu yana kaydettiği önemli başarılar

- 89 yarış
- 4 şampiyonluk unvanı
- 15 galibiyet
- 44 podyum
- 21 pol pozisyonu