ALLER AU CONTENU
M.I. 21 MANIFESTO TANITIMI
M.I. 21 MANIFESTO TANITIMI
M.I. 21 ile DS Automobiles, gelecekteki iç mekan tasarımını gözler önüne seriyor.
7 Haziran 2023, Paris

DS DESIGN STUDIO, araştırma araçlarından biri olan M.i. 21'i gözler önüne sererek, Markanın gelecekteki iç mekan tasarım vizyonunu yansıtıyor.

 

Tamamen dahili kullanıma yönelik bu araştırma aracı, tasarım ve ürün ekiplerinin, yeni konseptler, yeni görünümler, teknolojik gelişmeler, ergonomi ve yeniden tasarlanan HMI'lar (İnsan-Makine Arayüzleri)  ve RMS (Renkler, Malzemeler ve Süslemeler) keşifleri üzerindeki ortak düşüncelerini bir nesne üzerinde somutlaştırmayı mümkün kılıyor.

 

Manifesto aynı zamanda Marka için de, grubun mühendisleri ve üst yönetimi ile değerli bir iletişim aracı olma özelliği taşıyor. DS tasarım ekibi açısından da yaratıcı bir uyaran olduğunu belirtmek gerekir. Konsept otomobilden farklı olarak, bir Manifesto, hızlı üretimi garantilemek için belirli yasal, endüstriyel ve ekonomik kısıtlamaları barındırıyor.

 

DS Automobiles, M.i. 21 manifestosuyla vizyonunu ilk kez 7-11 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında Paris'te Grand Palais Ephémère'de düzenlenen uluslararası zanaat ve yaratım bienali "Révélations" vesilesiyle halkla paylaşıyor.

 

"'Révélations', teknik uzmanlığa, sanatsal zanaatlara ve zanaatkarların mükemmelliğine adanmış bir etkinliktir. 2019'dan beri bu etkinlikte yer alıyoruz. Bu etkinlik sayesinde Avant-Garde ruhuna, asil malzemelere, stil, teknik uzmanlık ve tasarıma duyarlı bir kitleyle tanışma fırsatı buluyoruz. Uzmanlarla yürütülen gerçek bir test gibi, izlenimleri, duyguları ve yorumları toplamak hayli ilginç. 'Révélations' bienaline katılımımız, bize DS x MÉTIERS D'ART yaratım çağrımızı iletme fırsatı da vererek kendimizi daha da ileri taşımamızı sağlıyor."

 

Thierry Metroz - DS Automobiles Stil Direktörü

 

İç Tasarım Müdürü Thomas Bouveret, RMS (Renkler, Malzemeler ve Süslemeler) Tasarım Müdürü Vincent Lobry ve ekipleri tarafından tasarlanan M.i. 21 manifestosu, gelecekteki iç mekan kodlarını seyahat sanatına hizmet edecek şekilde aşağıda bahsedilen ögeleri temel alarak yeniden yorumluyor.

 

Işık

Işık, iç mekan da rahatlık için önemli bir faktördür.  Öğelere hafiflik kazandırmak ve malzemelere yeni bir boyut getirmek için doğrudan veya dolaylı olarak, otomobil içi duyusal deneyimde adaptif, akıllı ve çevresiyle bağlantılı, önemli bir rolü olacak. Kapılarda bulunan daireler, sunulan malzemeleri yücelten ışık halkalarına dönüşüyor.

 

Hacimler

Alışılmışın dışına çıkıldığnında, kabin içi tasarımı daha geniş bir alanın ortaya çıkmasını sağlayabilir. Ön kokpit yukarı kaldırılıp öne doğru itilerek alan yaratıldı. Otomobil içinde daha fazla alan, özgürlük ve dinginlik sunmak için zemin -orta konsol olmadan yeniden tasarlandı ve camlı yüzeyler genişletildi. Eşya saklama alanları için mobilya tasarımlarımdan ilham alındı. Ferahlık hissi sağlamak için malzemeler, dokunma duyuları ve hacimlerin dağılımı arasında ince bir denge oyunu bulunuyor.

Ses

Bir yolculuk sırasında, ses, zihnin kaçamak yapmasına olanak sağlar, iç mekana ise estetik bir görünüm kazandırır. Aynı zamanda DS Automobiles iç mekanlarının akustik kalitesini de yansıtır.

 

Ses, yolculuğun bir parçasıdır: deneyimi artırabilir veya bir bütünlük kazandırmak için kaybolabilir. Yüksek kaliteli sistem bileşenlerinin sürekli olarak aşırı fiyatlandırılmasına son vermek, alan ve hacim kazancı sağlamak için derinlemesine düşünüldü. Manifestoda ortaya konan çalışmanın hem görsel olarak daha tatmin edici olması hem de akıcı ve rafine bir stil ile daha uyumlu olması amaçlandı. Sesin tamamı merkezi bir öge üzerinde toplanarak tasarımı, iç mekandaki  konumu ve ona eşlik eden ışık ile simgesel bir ögeye dönüştürüldü.

Bakış

İnsan-makine ilişkisi yeniden tasarlandı. 2020'de sunulan DS AERO SPORT LOUNGE ile, daha az müdahaleci ve daha büyüleyici arayüzlere sahip iç mekanlar üzerinde düşünülmeye çoktan başlanmıştı. Bilgiler pamuklu saten üzerine yansıtıldı. Ekranların ortadan kalkması ile, aşırı zihinsel yükün ve bilgi fazlalığının azaltılması amaçlandı. Üreticiler arası ekran boyutunu ve sayısını arttırmaya yönelik bir yarış eğilimi vardır; Ancak kapatıldığında bu ekranların gerçek bir estetik değeri yoktur.

 

Buradaki fikir, kaliteden ve duyusal çekicilikten ödün vermeden beklenen bilgileri veren teknolojiyi bulmaktır. DS Automobiles, M.i. 21 manifestosu ile, bilgileri görüntülemek için opaklaşan veya malzemeleri keşfetmek için şeffaflaşan bir panele yansıtarak yenilikçi bir çözüm deneyimleniyor. Tek ayrıcalık, kapılarda bulunan ve arka görüş kameraları içindir.  Sistem, sesle veya orta konsolda bulunan uzaktan kontrol mekanizması ile kontrol ediliyor.

 

Sanatsal boyut

M.i. 21 manifestosunun amaçlarından biri, gerçek bir sanatsal eserle zenginleştirilmiş, özelleştirilmiş bir çözüm sunma konusunda bir adım daha ileri gitmektir. Herkes kendi zevkine göre sahipleniyor, sanatsal boyut ise canlandırıcı bir deneyim kazandırıyor. Hoparlör olmaması kapılarda alan açıyor. Bu alan, saklama alanlarını yeniden tasarlamak ve bilgi birikimini iyansıtan daha geniş bir alanı yeniden tanımlamak için kullanıldı. Bu sanatsal ifade alanı benzersizdir. Daireler kusursuz geometriyi ve bir tür güvenceyi temsil ediyor. Güçlü bir imza ve grafik tasarımıyla iç mekanı ön plana çıkararak farklılaştırıyor.