ALLER AU CONTENU
Formula E
DS Automobiles yeniden Formula E Dünya Şampiyonası podyumunda!

Takımlar şampiyonasında üçüncü ve Pilotlar klasmanında İlk 5'teyiz! DS Automobiles ve pilotları bu yıl bir kez daha ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonasında ön saflarda yer almayı başardı. 8. Sezon Jean-Éric Vergne ve António Félix da Costa'nın yine katıldığı Seul'de bu Pazar sona erdi.

 

Seul, 14 Ağustos 2022

 

DS Automobiles, Takımlar Şampiyonasında üçüncülüğünü korumayı başardı. 2021'de bronz madalya kazanan Fransız üst sınıf otomobil üreticisi, 5 pole, bir galibiyet ve 7 podyum sayesinde 2022'de de yerini korudu. Ancak 2023’te sıralamanın en üstüne geri dönmeye de kararlı! Ne de olsa önümüzdeki yıla üçüncü nesil yarış otomobilleri damgasını vuracak.

 

DS Performance Direktörü ve DS TECHEETAH Takım Müdürü Thomas Chevaucher:


"Söz verdiğimiz gibi son yarışa kadar elimizden geleni yaptık ama bu Formula E sezonu yine çok çekişmeli geçti. Tüm ekibin muazzam çabası ve DS E-TENSE FE21'imizin performansı sayesinde Takımlar klasmanında her şeye rağmen podyuma çıktık. Bu yıl boyunca elde ettiğimiz 7 podyum ile DS'i şampiyonanın liderleri arasında tutuyoruz ve bununla gurur duyuyorum. Şimdi yeni galibiyet ve unvan hedefleriyle 9. Sezona hazırlanacağız! "