ALLER AU CONTENU
CAPE TOWN’DA JEAN-ÉRIC VERGNE VE DS AUTOMOBILES İÇİN MUHTEŞEM ZAFER!

Cape Town, 25 Şubat 2023

 

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası, Hindistan'daki ilk yarışla açılış yaptı! Telangana Eyaletinin başkenti Haydarabad'da %100 elektrikli araç yarışı, 25.000 kişilik bir seyirci kitlesinin önünde geçişler, virajlar ve sürprizlerle dolu muhteşem bir gösteri sundu.
  •  İki DS Automobiles pilotu, Cape Town E-PRIX’sinin ilk yarışında değerli puanlar aldı.
  • Jean-Éric Vergne önemli bir ikincilik elde ederek, ABB FIA FORMULA E Dünya Şampiyonasında üçüncülüğünü sağlamlaştırmak adına önemli bir adım attı.


DS Automobiles, ABB FIA Formula E Şampiyonası'nda açık bir şekilde ön saflara geri döndü! Jean-Éric Vergne'nin Hindistan'da Haydarabad pistinde kazandığı galibiyetin ardından, Fransız pilot bir kez daha Cape Town pistinde zafer için savaştı. Deniz manzarası eşliğinde ve etkileyici Masa Dağı'nın gölgesinde, %100 elektrikli araçlar için dünya yarışması, 2023 sezonunun beşinci yarışı için Güney Afrika'da ilk kez sahneye çıkıyordu.

JEV, gridde beşinci sıradan başladı ve liderlik tablosunda istikrarlı bir şekilde yükselerek DS E-TENSE FE23'ün mükemmel performansını ve verimliliğini bir kez daha kanıtladı.

DS PENSKE pilotu zaferi kıl payı kaçırmış olsa da, Fransız sürücü yine de şampiyona lideriyle arasındaki farkı azalttı.

2023 sezonu içerisinde on altı yarıştan beşinin ardından JEV sadece 30 puan geride fakat umutlar yine de devam ediyor. 

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası, son derece başarılı Güney Afrika yarışının ardından, bir aylık aradan sonra, 25 Mart'ta üçüncü kez yeni bir pisti deneyimleyecek. Bir sonraki yarış Brezilya'nın Sao Paulo sokaklarında yapılacak.

 

Eugenio Franzetti, DS Performance Direktörü

"DS E-TENSE FE23 araçlarımız çok hızlı bir pistte harika bir performans gösterdi ve iki sürücümüz muazzam bir yarış sergiledi. JEV, gridde beşincilikten mükemmel bir ikinciliğe imza attı ve sonuna kadar galibiyet için mücadele etti. Stoffel ise bayrakta 12. sıradan yedinciliğe kadar gerçek bir şampiyon gibi mücadele etti. Şimdi, yoğun bir Şubat ayını, tüm ekibin sıkı çalışması ve her bireyin yetenekleri sayesinde bize bir galibiyet ve bir ikincilik kazandıran iki yarışla bitiriyoruz. Bu kazanan bir tarif!”

 

Jean-Éric Vergne, 2018 ve 2019 Formula E şampiyonu:

“Cape Town'da harika bir hafta sonuydu. Şehri sevdim ve pistin etrafında harika bir atmosfer vardı. Pistin kendisi de kesinlikle harikaydı. Her şey düşünüldüğünde, ikinci olduğum için mutluyum! Bu, bir takım olarak her yarışta güçlü bir şekilde mücadele etmeyi, asla nasıl bırakmadığımızı gösteriyor. Böyle devam ettiğimiz sürece çok mutlu olacağımı düşünüyorum."

 

Stoffel Vandoorne, son Formula E şampiyonu:

"Karmaşık bir hafta sonu olduğunu söylemek isterdim ama aslında takım açısından çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Serbest antrenman boyunca çok çalıştık ve sıralama turlarında hızımızı göstermeye hazırdık. Ama şans benden yana değildi. Kırmızı bayrak nedeniyle durmak zorunda kaldığımda çok iyi bir turdaydım ve bir sonraki denememde bloke oldum. Bu yüzden gerçekten ilk beşte olabileceğimizi düşündüğümde kendimi gridde 12. sırada buldum. Şans eseri yine güzel bir yarış geçirdik. Harika takım çalışması ve iyi bir tempo sayesinde yedinci sıraya kadar yükseldim ve bu hem kendim hem de takım için önemli puanlar almamı sağladı. JEV'in podyumu, sağlam ilerleme kaydetmeye devam ettiğimizi ve tüm sıkı çalışmanın karşılığını aldığımızı gösteriyor. Şansımızın yakında değişeceğine eminim!”