ALLER AU CONTENU
Formula E: 9. sezon
FORMULA E : 9. SEZON
DS Automobiles için bir zafer, birkaç podyum ve bolca deneyim. 
Paris, 2 Ağustos 2023
Formula E'nin üçüncü nesil otomobili Gen3 için hareketli geçen sezon, bu yıl rekabetli yarışlar ile sonuçlandı.Çekişmeli 16 turun ardından DS Automobiles ve ortağı PENSKE AUTOSPORT, üç podyum (bir galibiyet dahil) ve bir pol pozisyonu elde etti.

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası dokuzuncu sezonunu 30 Temmuz'da Londra'daki ExCeL pistinde tamamladı. 

Üçüncü nesil otomobilin (Gen3) rekabete girdiği kilit bir dönem olan 9. sezon, elektrikli serinin yaratılmasından bu yana en yoğun sezonlardan biri olarak kendini kanıtladı.

 

Yedi aylık yarış süresi boyunca, DS PENSKE hedeflerini karşılamayan yarışlar yaşamış olsa da, ekip, özellikle Jean-Eric Vergne'nin iyi performansları sayesinde harika sonuçlar da aldı. DS E-TENSE FE23'üne güvenen çifte Formula E şampiyonu, Haydarabad'da (Hindistan) muhteşem bir zafer, ardından Cape Town'da (Güney Afrika) ikincilik ve son olarak Berlin'de (Almanya) üçüncülük elde etti. 2022 dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne ise São Paulo'da (Brezilya) çok iyi bir pole pozisyonuna imza attı.DS PENSKE'nin bu yıl Takımlar Şampiyonası'nda beşinci sırada yer almasını sağlayan bir rekor.

 

Güç aktarma organlarının sıralamasına bakacak olursak, DS Automobiles 9. sezona giren yedi üretici arasında üçüncü sırada yer alıyor: Formula E'deji rekabet seviyesi göz önünde bulunduruldupunda cesaret verici bir sonuç.

DS Automobiles'in Formula E'ye katılmasından bu yana önemli rakamlar

105 yarış

4 şampiyonluk

16 zafer

47 podyum

22 pole pozisyonu

Üç podyum ve zorlu yarışlarda çıkarılan kıymetli derslerin ardından DS Automobiles, şimdiden Formula E pistlerine daha da güçlü bir şekilde dönmeye hazırlanıyor. 2019 ve 2020'de çifte şampiyonluk elde eden Stellantis grubunun premium üreticisi, 10. sezonda zirveye geri dönmeyi planlıyor!