ALLER AU CONTENU

JEAN-ÉRIC VERGNE, FORMULA E'DE POLE POZİZYONLARINDA REKORU ELİNDE TUTUYOR !

Formula E tarihinde tek çifte şampiyon olan DS Automobiles marka elçisi, şu anda takımlar şampiyonasında üçüncü olan DS PENSKE takımının önde gelen ası.

 

29 Haziran Portland'deki açılış karşılaşmasının ardından ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın 10. Sezonu Pazar günü Amerika'da devam etti. DS PENSKE için gün, muhteşem bir sıralama turunun ardından Jean-Eric Vergne, pole pozisyonunu almasıyla ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nda bir rekora daha imza attı.

 

Fransız pilot halihazırda Formula E'de en çok puan alan rekoru elinde tutuyor (bugüne kadar 1123 puan) ve 30 Haziran Portland'da (ABD) kazandığı 17. pole pozisyonu sayesinde artık en fazla pole pozisyonu rekorunu da sahip.

 

2014 yılında Punta del Este Uruguay pistinde ilk pole pozisyonunu aldığından beri Vergne, Formula E'de tarih yazmayı hiç bırakmadı. Tek çifte şampiyonluk sahibi JEV, 2018 ve 2019'da şampiyonluklarıyla kendisini göstermişti. Güncel durumda 128 yarış, 11 zafer, 36 podyum ve 17 pole pozisyonunda yer alan başarı sıralamasına sahip.

 

DS Automobiles'in marka elçisi ve E-TENSE teknolojisi, sürücüler klasmanında artık altıncı sırada, geçici podyumun sadece 26 puan gerisinde yer alıyor ve şu anda takımlarda üçüncü sırada yer alan DS PENSKE ekibinin kalbinde önemli bir rol oynadı.

 

Vergne özellikle daha fazla puan kazanmaya ve takımını şampiyonluk podyumunda tutmaya kararlı. 20 ve 21 Temmuz tarihlerinde Londra'da düzenlenecek Formula E Sezon 10'unu tamamlayan iki yarışta başrol oynayacak.

 

 

Eugenio Franzetti, DS Performans Direktörü: “JEV bir kez daha büyük bir şampiyon olduğunu kanıtladı. Zaten çok şey başardı ama kesinlikle şöhretine dayanmıyor. 34 yaşında, cephede savaşmaya ve kazanmaya her zamankinden daha fazla motive oluyor ki bu da olağanüstü bir şey. DS Automobiles'in marka elçisi olarak markanın bayrağını hem pistte hem de yolda yükseklerde dalgalandırdı. JEV ile çalışmak büyük bir onur ve mutluluk; şimdi onunla Formula E tarihi yazmaya devam etmeyi umuyoruz!”


Jean-Éric Vergne, 2018 ve 2019 Formula E şampiyonu: "Formula E'ye başladığım Punta del Este'deki ilk pole pozisyonumdan bu yana ne kadar ilerlediğimizi hatırlatan bu yeni rekordan dolayı çok mutluyum. Bu benim adıma olan bir rekor ama aynı zamanda ben de bunu tüm bu yıllar boyunca yanımda olan herkese borçluyum. Ancak bu 17. pole pozisyonunun ötesinde, mevcut şampiyonanın kapanış etapları ve önümüzdeki iki yarış hakkında daha çok düşünüyorum. Rekabet çok yakın ancak takımın mevcut pozisyonunu korumasına ve kendime bir podyum yeri sağlamasına yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapacağım."

DS Automobiles’i avant-garde bir sanat eseri mertebesine yükselten fotoğraflar tüm dünyayı dolaştı ve yıllar boyunca DS Automobiles’in benzersiz etkisine katkıda bulundu.

5 - 9 Şubat 2025 tarihleri ​​arasında Paris'teki “Porte de Versailles”'daki “Parc des Expositions”'ta düzenlenecek olan Rétromobile 2025 programı yakında açıklanacak olan DS Automobiles'in yetmiş yıllık kutlamalarının en önemli anlarından biri olacak.

 

DS Automobiles'in Formula E'ye girmesinden bu yana önemli rakamlar:

 

  • 119 yarış
  • 4 şampiyonluk
  • 16 zafer
  • 51 podyum
  • 24 kutup pozisyonu