ALLER AU CONTENU

ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT OTOMOBİLLER HAKKINDAKİ TÜM SORULARINIZ

Şarj edilebilir hibrit otomobil nedir?
Şarj edilebilir hibrit otomobil veya Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) bir içten yanmalı motor (benzin veya dizel) ve şarj edilebilir batarya ile çalışan bir elektrik motoruyla donatılmış bir otomobildir. Şarj edilebilir hibrit otomobile geçiş yapmayı mı istiyorsunuz? DS'in şarj edilebilir hibrit otomobil modellerimizi hemen keşfedin.
Şarj edilebilir hibrit otomobil nasıl çalışır?
Şarj edilebilir hibrit otomobil, çalıştırma sırasında ve düşük hızlarda elektrik motorunu kullanır. Hızlanma sırasında istenilen hıza ulaşılmasını sağlamak için ise içten yanmalı motor etkinleştirilir. %100 elektrik menzili de sunan bu otomobiller ile verimlilik ve tasarrufunuzu üst düzeye çıkarın. Şarj edilebilir hibrit otomobillerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için DS 7 E-TENSE ve DS 9 E-TENSE modellerimizi keşfedin.
ŞARJ EDİLEMEYEN HİBRİT OTOMOBİL NEDİR?
Şarj edilemeyen hibrit otomobil, hem elektrikli hem de içten yanmalı birer motora sahip olan; ancak bir şarj terminaline takılarak şarj edilemeyen ve %100 elektrik menzili sunmayan otomobildir. Hibrit otomobillerin şarj edilmesiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? DS otomobilinizin şarj edilmesiyle ilgili tüm bilgileri keşfedin.
Hibrit otomobil ile şarj edilebilir hibrit otomobil arasındaki fark nedir?
Şarj edilebilir hibrit otomobil bir ev tipi şarj ünitesine veya halka açık bir şarj ünitesine bağlayarak şarj edilebilen ve %100 elektrik menzili sunan otomobillerdir. Şarj edilemeyen hibrit otomobil ise yalnızca frenleme sırasında enerji kazanımı veya rejeneratif frenleme yoluyla şarj edilebilir ve %100 elektrik menzili sunmazlar.
Elektrikli otomobil ile şarj edilebilir hibrit otomobil arasındaki fark nedir?
Elektrikli otomobil yalnızca elektrikle beslenen bir güç ünitesi ile donatılırken, şarj edilebilir hibrit otomobil elektrik güç ünitesini ve içten yanmalı motoru birlikte kullanır. Bu sayede şarj edilebilir hibrit otomobiller yolcuklarda menzil endişesinden etkilenmeden konforlu sürüşler sunmaktadır. Şarj edilebilir hibrit ve elektrikli otomobil arasında karar veremiyor musunuz? Şarj edilebilir hibritin sağladığı avantajları keşfedin!
PHEV neyi ifade eder?
PHEV kısaltmasının açılımı olan "Plug-in Hybrid Electric Vehicle", şarj edilebilir hibrit otomobillerin tamamını tanımlamak için kullanılır. DS şarj edilebilir hibrit otomobiller serisi ile şarj edilebilir hibrit moduna geçiş yapın.
OTOMOBİLİNİZİN BATARYA KULLANIMI NASILDIR?
E-TENSE şarj edilebilir hibrit modellerimizin bataryaları 8 yıl veya 160.000 km garanti kapsamındadır. Arıza durumunda, maksimum kullanım ömrünün sağlanması için üretici tarafından garanti kapsamında bir batarya yenilenmesi işlemi gerçekleştirilir. DS otomobillerinin bataryasının geri dönüştürülmesi ve garantisi ile ilgili bilgileri hemen inceleyin.
Farklı şarj seçenekleri nelerdir?
Şarj edilebilir hibrit otomobiliniz bir halka açık şarj istasyonu veya ev tipi şarj ünitesi olarak da adlandırılan özel şarj istasyonu kullanılarak şarj edilebilir. DS otomobiliniz için tüm şarj seçeneklerini hemen keşfedin!
ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT OTOMOBİLLERİN BATARYALARI NASIL GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜR?
DS Automobiles otomobillerinin Li-Ion (Lityum-iyon) bataryalarının %70'inden fazlası geri dönüştürülür (yasal olarak zorunlu olan %50 geri dönüştürme oranının üzerinde) ve bu bataryaların bir kısmı evler, apartmanlar ve elektrik ağlarının sabit enerji depolama sistemlerinde yeniden kullanılır. DS şarj edilebilir hibrit otomobillerin bataryalarının geri dönüştürülmesi hakkında tüm bilgilere ulaşın.
Şarj edilebilir hibrit otomobilinizi ne zaman şarj etmelisiniz?
Ev tipi şarj üniteniz varsa, daha düşük oranda elektrik fiyatlandırmalarından yararlanmak için, elektrikli otomobilinizi yoğun olmayan saatlerde şarj etmeniz önerilir. Genel olarak ve otomobilin kullanımına göre, elektrikli otomobilinizin uzun süreli performansını koruyabilmek için, şarj seviyesi %20'ye yaklaştığında şarj etmenizi öneririz.
Farklı şarj kabloları nelerdir?

Elektrikli veya şarj edilebilir hibrit otomobilinizi şarj etmek için 4 farklı kablo türü mevcuttur:

 

  • 3 fazlı Mod 3 kablolar ve tek fazlı mod 3 kablolar otomobilinizin DS Wall Box veya halka açık şarj terminaliyle şarj edilmesine olanak sağlar.

  • Mod 2 kablo otomobilinizin ev tipi prizle şarj edilmesine olanak sağlar.

  • Güçlendirilmiş mod 2 kablo otomobilin güçlendirilmiş bir ev tipi prize takılarak şarj edilmesine olanak sağlar.

Bir DS şarj edilebilir hibrit otomobil ne kadar sürede şarj edilir?

Şarj edilebilir hibrit otomobilin şarj süresi birçok faktöre dayalı olarak değişkenlik gösterir:

 

  • Batarya kapasitesi: Güçlü bir kWsaat kapasiteye sahip bataryaların uzun süre şarj edilmesi gerekir.

  • Şarj terminali: Terminalin günü ne kadar yüksek olursa şarj süresi de o kadar kısalır.

  • Şarj kablosu: Kullanılan kablonun kWsaat kapasitesi şarj terminalinin kapasitesiyle eşleşmelidir.

BİR DS ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT OTOMOBİLİN MENZİLİ NE KADARDIR?
%100 elektrikli sürüşten en yüksek düzeyde faydalanmak için menzili etkileyen faktörleri ve otomobilinizin menzilini en uygun hale getirmek için yararlanabileceğiniz önerileri keşfedin.
DS şarj edilebilir hibrit otomobilimin menzilini nasıl en uygun hale getirebilirim?

Otomobilinizin menzili hız, sürüş tarzı ve hava koşullarından etkilenebilir. Menzili en uygun hale getirmek için önerilerimiz:

 

  • Yumuşak ve akıcı bir sürüş benimseyin.

  • Eco (ekonomi) modunu ve rejeneratif frenlemeyi kullanın.

  • Çok sıcak veya soğuk havalarda otomobilinizi önceden soğutun veya ısıtın.

DS Wall Box ve güçlendirilmiş priz arasındaki farklar nelerdir?
Bir Wall Box veya duvar şarj ünitesi ile ev tipi güçlendirilmiş priz arasındaki fark, iletilen güçtür. Güçlendirilmiş ev tipi priz 3,2 kW gücü (güçlendirilmiş mod 2 kablo) desteklerken, DS Wall Box 22 kW gücü destekleyerek şarj edilebilir hibrit otomobilin şarj olma süresinin kısaltılmasına olanak sağlar.
Şarj edilebilir hibrit otomobilin bataryasının kullanım ömrü nasıl korunur?
Şarj edilebilir hibrit otomobilin belirli bir süre kullanmamanız durumunda dahi performansını korumak için, bataryasını ayda bir kez şarj etmenizi öneririz. Normal şartlarda, DS şarj edilebilir hibrit otomobiliniz lityum iyon bataryası her gün şarj edilebilir. Şarj etmek için bataryanın tamamen boşalmasına gerek yoktur ve bu işlem batarya performansında herhangi bir bozulma riski oluşturmaz.
Yasal uyarılar ¹ Hibrit: Yakıt tüketimi ve CO2 emisyon değerleri, yeni düzenleme olan Dünya Uyumlulaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü WLTP'ye (AB 2017/948 Regülasyonu) göre belirlenmiştir ve elde edilen değerler, diğer araçlar ile kıyaslanabilirliği sağlamak bakımından, NEDC’ye çevrilmiştir. Güncel bilgi için lütfen satış noktanıza başvurunuz. Bu WLTP prosedürü, daha önceden kullanılan NEDC döngüsünün yerini alır. Test koşulları daha gerçekçi olduğundan, WLTP prosedürüne göre ölçülen yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonları birçok durumda NEDC prosedürüne göre ölçülenlerden daha yüksektir. Yakıt tüketimi, CO₂ emisyonları ve menzil değerleri, gerçek kullanım koşullarına, şarj sıklığı, sürüş tarzı, hız, seçilen isteğe bağlı donanım, lastik türleri, dış sıcaklık, araçta tercih edilen termal konfor gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Daha fazla bilgi için satış noktanızla iletişime geçtiğinizden emin olun.